Hegyesi Janos Varosi Konyvtar es Kozmuvelodesi Intezmeny
      
KEZDŐLAP

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

„Összefogással a helyi közösség életminőségéért” A projekt azonosító száma: Top 5.3.1.-16-bs1-2017-00002

Kapcsolat

Sajtóközlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNY

„Összefogással a helyi közösség életminőségéért”

A projekt azonosító száma: Top 5.3.1.-16-bs1-2017-00002

 

 

A TOP 5.3.1.-16-BS1-2017-00002 azonosítószámú Összefogással a helyi közösség életminőségért elnevezésű Európai Uniós projekt keretében 53,31 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el Füzesgyarmat Város Önkormányzata a  Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézménnyel közösen.

A pályázat célja a helyi közösségek fejlesztése, a közösségi kezdeményező- és cselekvőképesség, a közösségi szerepvállalás erősítése. Olyan helyi társadalom, civil szféra kialakítása, mely hatására az itt élő emberek azt mondják, hogy „Igen! Itt jó élni!” A helyi kezdeményezések, ötletek és javaslatok alapján, közösen egy Cselekvési Tervet szeretnénk készíteni, amely meghatározza, illetve irányt mutat a további megvalósítandó tevékenységeknek. A helyi Cselekvési Terv megvalósítása során a közösség, a civil szféra egymás iránti elköteleződése, felelősségvállalása erősödik, hiszen az együtt-egymásért elv érvényesülésével végezzük a tevékenységeket. Hisszük azt, hogy az alulról jövő kezdeményezések, egymásra épülve hozzá fog járulni a településen élő lakosok életminőségének javulásához, illetve reményeink szerint jelentős mértékben fogja csökkenteni a fiatalok elvándorlási kedvét. Kiemelt célként tűztük ki a hátrányos helyzetű lakosok aktív részvételét a pályázatban. Szeretnénk a helyi fiatalokat megcélozva szemléletformáló programokat, a közlekedésbiztonságot erősítő tevékenységet megvalósítani. Kialakításra fog kerülni egy közösségi információs pont, mely elősegíti szolgáltatásaival a közösségi életet, illetve a helyi nyilvánosság meglévő fórumait erősítjük.

A projekt megvalósítása során szeretnénk elérni, hogy a lakosok nagyobb számban legyenek a civil szervezetek tagjai, és ezen szervezetek jobban megismerjék egymás tevékenységét. A közösségi beszélgetések eredményeként meg fogjuk találni minden szervezetnek, résztvevőnek a legjobban illeszkedő programokat, tevékenységeket, melyeken részvételükkel egymást is erősítik, illetve a helyi rendezvényeken való aktív részvételükkel saját magukat bemutathatják.

A helyi értékek felkutatása, bemutatása népszerűsítése is hangsúlyozottan megjelenik pályázatunkban, melyek a helyi identitást erősítik. Ezek a helyi értékek jelentős turisztikai vonzerőt képviselhetnek, ezek erősítése, reklámozása is jótékony hatással van a közösségi életre, illetve ezen értékek piacképes turisztikai csomagba rendezése és eladása a turisztikai szolgáltatóknak és a civil közösségeknek is bevétel növekedést fog eredményezni.

Összességében elmondható, hogy a hatékony együttműködéssel, kommunikációval melyet ez a pályázat erősíteni kíván a helyi közösségek, vállalkozók, Önkormányzat egymást erősítve léphet előre, településünket a követendő példák közé fogja emelni.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁS

HJVK.HU HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel a HJVK.HU hírlevelére és értesüljön elsőként a programjainkról és híreinkről.

FELIRATKOZÁS

KÖZÖSSÉGI HÍREK HÍRLEVÉL

Iratkozzon fel a KÖZÖSSÉGI HÍREK hírlevelére és értesüljön elsőként a programjainkról és híreinkről.

FELIRATKOZÁS

HJVK.HU HÍRLEVELÉRE FELIRATKOZÁS

Kérem adja meg az adatait a feliratkozáshoz:

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

KÖZÖSSÉGI HÍREKKEL KAPCSOLATOS HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁS

Kérem adja meg az e-mail címét a feliratkozáshoz:

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

KAPCSOLAT

Lépjen velünk kapcsolatba, küldjön üzenetet!

Hungaria, 5525 Füzesgyarmat, Mátyás utca 10.

Telefon/ Fax: +36 66 491 795

hegyesi5525@gmail.com, fgykonyvtar@fuzestv.hu


CAPTCHA:

A kérdés azt vizsgálja, hogy valós látogató, vagy robot szeretné az űrlapot beküldeni.

Írja be a képen látható négyjegyű számot a biztonsági kód elnevezésű beviteli mezőbe! A számot meghallgathatja a lejátszó segítségével is!

captcha


Széchenyi terv 2020